Nature’s Wonder Soap

Clinical studies conducted by International Research Services Inc. and Structure Probe Inc. in United States.

ABSOLUTELY NO KNOWN SIDE EFFECTS
Luminescens Ghassoul Soap
Available online Now !

Clinically Proven for Skin Vitality

Testimonials :

"These photos are not fake, they are my friends. It actually worked for them. I am amazed about the Luminescens Ghassoul Bar Soap.
I took all those picture on 15th Jan 2010 and no photoshop involved. And 10days later I will take the photos of them again. Which I believe they will be completely healed from pimples."

Heng
Subang Jaya, Selangor.

Before :
Amazing about Luminescens Ghassoul Bar Soap
After :
Amazing about Luminescens Ghassoul Bar Soap

Before :
Amazing about Luminescens Ghassoul Bar Soap
After :
Amazing about Luminescens Ghassoul Bar Soap

"Before I began using the Luminescens Ghassoul Bar Soap my wrinkles on my face is clearly seen.
After using the Luminescens Ghassoul Bar Soap for 3 weeks the skin texture and clarity is improving rapidly.
Needless to say, I am truly thankful for this amazing Luminescens Ghassoul Bar Soap."

Ms. Lew
Petaling Jaya, Selangor.

Before :
Nature’s Wonder Soap For Healthier Skin
After :
Nature’s Wonder Soap For Healthier Skin
Advertisements :

Bahasa English

Luminescence Ghassoul
Sabun Bar Ajaib Semulajadi

Tanah Liat Ghassoul untuk penjagaan badan, kini di dalam Sabun Bar untuk Kesihatan dan Kecantikan Wajah.

Dengan hanya satu saja penggunaan, perbezaan kualiti kulit akan dapat dillihat secara ketara!

Sabun Bar yang efektif dengan Ramuan Semula jadi:


Tanah Liat Ghassoul Dari Maghribi (Morocco)

Tanah Liat Ghassoul hanya boleh didapati ditanah yang amat dalam di Pergunungan Atlas, Maghribi (Morocco). Tanah Liat Ghassoul susah diperolehi dan sumbernya adalah terhad, dari generasi ke generasi Maharaja merebut untuk mendapatkan sumber Liat Ghassoul kepada Kaum wanita di Istananya, kerana ianya terkenal untuk “memudakan” kulit muka dan badan.

Tanah Liat Ghassoul juga dipanggil ;Rhassoul, Rassoul. Asalnya dari Bahasa Arab “ghassala” bermaksud “Mencuci”. Kajian Terkini menujukan bahawa kesan kecantikan kulit oleh Tanah Liat ini memang mengagumkan.
Nature’s Wonder Soap

Kajian Klinikal dikendalikan oleh International Research Services Inc and Structure Probe Inc di Amerika Syarikat, bahawa Tanah Liat Ghassoul berkesan untuk:

Sabun Muka Yang Berkesan dengan ramuan semulajadi yang dapat membantu anda untuk :

• Mengurangkan kekeringan (79%)
• Mengurangkan penyerpihan kulit (41%)
• Meningkatkan keupayaan kitaran sel kulit, menjadikan kulit sentiasa anjal, sihat dan
   berseri (68%)
• Meningkatkan keanjalan kulit (24%)
• Memperbaiki tekstur kulit (106%)
• Mengawal perembesan minyak di dalam dan di luar liang kulit
  (bintik-bintik hitam dan jerawat)
• Membuang lapisan-lapisan kulit mati, justeru ini akan melicinkan permukaan kulit

Clinically Proven for Skin Vitality Table

Kesan-Kesan Positif Kepada Warga Malaysia

Nature’s Wonder Soap - testimonials01
Nature’s Wonder Soap - testimonials02
Nature’s Wonder Soap - testimonials03
Nature’s Wonder Soap - testimonials04
Nature’s Wonder Soap - testimonials05
Nature’s Wonder Soap - testimonials06

Bagaimana Ghassoul Bar Beraksi Secara Saintifik?

Kandungan mineral Tanah Liat Ghassoul telah dikaji secara mendalam dan pernah dibentangkan dalam mesyuarat yang ke 12 National Institute of Physiotherapy di Paris pada 1985. Ia mengandungi peratusan yang tinggi dalam zat silica, magnesium, potassium, iron, sodium and calcium berbanding dengan tanah liat yang lain.

Mineral Properties of Ghassoul Clay

Carta di bawah menujukan faedah -faedah yang diberikan oleh mineral-mineral yang munasabahkan kulit manusia, semuanya didapati di dalam Liat Ghassoul!

1. Calcium

Bertindak sebagai suatu halangan / blok untuk tisu-tisu permbetulan di bawah kulit permukaan dan juga memainkan peranan yang penting dalam perlindungan sel.Mengatur ketelapan membran sel (penyerapan dan pengeluaran minyak) dan memperbetulkan pembezaan sel-sel kulit.

2. Magnesium

Satu mineral terapeutik, ia membantu penyembuhan tisu kulit, bertindak sebagai satu ejen anti alahan dalam kulit, untuk meningkatkan metabolisme sel, merangsang protein sintesis dan memudahkan pengeluaran tenaga.

3. Potassium

Satu pengatur lembapan yang utama dan membantu memelihara keadaan keneutralan kulit. Tanda-tanda kekurangan potassium termasuk penyakit kulit kering luar biasa dan jerawat serta peningkatan Psoriasis.

4. Silica

Mineral kecantikan, dan juga merupakan bahan utama dalam banyak jenis formula kulit, rambut, dan kuku. Bekalan Silica dalam badan kita akan semakin berkurangan, mengakibatkan kedutan, kulit kering, masalah rambut, kuku rapuh dan tulang.

5. Sodium

Merupakan unsur yang utama dalam NMF (Faktor Pelembapan Semulajadi). Ia juga memperbaiki metabolisme sel-sel kulit.

Kesemua Mineral-Mineral Tersebut Diatas Akan Beraksi Untuk Kecantikan Terapi Wajah Secara Semula Jadi.

Faedah mineral-mineral ini dimana ianya dapat membantu kulit anda

 • Mengimbang tahap minyak kulit.
 • Memperbaiki tekstur kulit.
 • Mengembalikan keserian pada kulit kering dan gelap.
 • Jika dipakai untuk rambut, ia akan Menjadikan rambut lebih sihat, lembut dan berkilat.
 • Membersihahkan kulit tanpa menyingkirkan sebum pelindungan kulit.
 • Mengawal perembesan minyak di dalam dan di luar liang kulit (bintik-bintik hitam dan jerawat)
 • Melembapkan dan meyerikan kulit yang kering, matang dan kusam.

Selain daripada tersebut diatas, pertukaran Ion yang menakjubkan juga berlaku.

 • Pertukaran Ion pada tahap yang tinggi.
 • Kuasa penyerapan yang luar biasa.
 • Kuasa penyerapan yang menakjubkan.
 • Mengeluarkan kotoran, toksin dan radikal-radikal bebas.
 • Pengelupasan lembut untuk sel-sel kulit.
 • Menambah mineral-mineral pada kulit.

Mengapa Kami memanggilnya Luminescens Ghassoul Bar?

Untuk menyempurnakan lagi tanah Liat Ghassoul ini, penyelidik-penyelidik kami menambahkan 5 jenis khazanah semula jadi yang telah dikenali di seluruh dunia. Ramuan semula jadi ini telah membentukan sebuku Sabun Bar yang tidak ada kandungan kimia atau “artificial preservative”. Keunikan Sabun Bar ini perlu ada nama yang unik, jadi kami memanggilnya Luminescens Ghassoul Bar!

Ianya mengandungi elemen-elemen kecantikan yang paling diperlukan dari Planet ini iaitu minyak Ekstrak Rosemary, Allantioin dari Tumbuhan Comfrey, Ekstrak Minyak Kelapa Dara, Citrus Hastrix dan Ekstrak Cinnamon.

Ekstrak Minyak Rosemary

Kandungan yang paling penting dalam Rosemary adalah carnosol, carnosic acid, acid caffeic dan rosmarinic acid. Sebatian-sebatian ini mempunyai keupayaan antioksidan yang kuat . Acid Rosmarinic ini mudah diserap daripada kulit. Ini membuat rosmarinic acid satu-satunya ejen anti-radang yang kukuh. Untuk kulit, ia dapat melegakan bengkak-bengkak dan juga untuk masalah jerawat, dermatitis dan eczema, tetapi antara satu kegunaan yang paling ketara adalah penggunaan minyak ini di dalam produk penjagaan rambut, ia memberi satu kesan positif pada kesihatan rambut dan kulit kepala. Ia meningkat pengedaran pengaliran kulit kepala, oleh itu keberkesanan ia untuk meningkatkan pertumbuhan rambut adalah amat ketara. Ia juga dapat meningkatkan pengedaran darah mengawal kulit. Ciri-ciri anti-oksidan dapat dilihat pada Rosemary. Antioksidan boleh meneutralkan zarah-zarah berbahaya dalam badan, seperti radikal-radikal bebas, yang merosakkan membran sel, kekeliruan DNA, dan malah juga punca sel-sel mati. Rosemary Oil juga mempunyai ciri-ciri antimikrob seperti membunuh bakteria dan kulat pada kulit. Ekstrak bagi Rosamary Oil adalah salah satu daripada bahan-bahan yang telah dimasukkan kedalam sabun ini untuk kesihatan kulit dan kecantikan anda.


Allantioin dari Tumbuhan Comfrey

Alantoin adalah ekstrak tumbuhan Comfrey yang dapat mengurangkan perengsaan dan menenangkan kulit merah dan kusam. Ramuan ini adalah ideal untuk mereka yang mengalami kulit sensitif, jerawat, rosacea, dan ekzema. Alantoin melembapkan dan keratolitik, justeru ini akan menbolehkan penglembutan keratin dalam kulit. Kandungannya dapat menyembuhkan kulit dan meningkatkan kelembapan kulit dengan cepat dan berkesan. Alantoin kini digunakan secara meluas dalam banyak produk-produk kosmetik kerana keberkesannya dalam anti perengsaan, melegakan kulit dan untuk kawalan jerawat. Ia giat melembutkan kulit (Kesan Keratolytic) dan meningkatkan penjanaan sel-sel semula dengan mempercepatkan pengaliran protein pada kulit, yang dapat memberi kesan-kesan anti penuaan pada kulit. Alantoin sangat berguna untuk kulit kering dan untuk menyembuhkan luka-luka, kesan bakar, dan parut. Ia telah diuji keberkesanannys pada selaran matahari, bibir merekah, sejuk -sejuk badan, ruam lampin, dan kegatalan kulit. Alantoin telah terbukti sifat-sifatnya untuk: § menenangkan kulit § penjanaan semula sel rangsang § melembapkan juga pada kulit yang teramat kering. Hasilnya, alantoin telah digunakan secara meluas sebagai satu ramuan aktif dalam produk-produk penjagaan kulit dan rawatan anti-penuaan.

Ekstrak Minyak Kelapa Dara

Minyak Kelapa Dara mengandungi lauric acid, capric acid, vitamin E, vitamin A, anti-oksidan dan enzim-enzim tumbuhan yang membantu dalam masalah penuaan kulit (anti-penuaan). Anti-oksidan dalam lauric acid dapat mempertahankan membran sel dari radikal bebas, memberi perlindungan matahari, menggalakkan pembaikan kulit dan membuat anda kelihatan baik pada sebarang umur.


Ekstrak Minyak Cinnamon

Cinnamon, yang mempunyai nama saintifik Cinnamomum zeylanicum bersumber dari Asia tropika. Kerana anti-kulatnya, antibakteria, antivirus dan antiseptik, ia ternyata berkesan terhadap jangkitan-jangkitan luar serta dalaman. Ia membantu pemupusan kuman-kuman dalam kulit. Cinnamon Oil dihasilkan dari daun dan kulit tumbuhan cinnamon. Pokok itu menghasilkan cinamon bark oil dan cinnamon leaf oil. Manakala masing-masing ada faedah-faedah tersendiri, cinnamon diketahui sebagai anti-oksidan dengan ciri-ciri antibakteria yang tinggi. Cinnamon bark oil disulingkan dari kulit kering dalam pokok dan mengandungi komponen kimia dikenali sebagai cinnameldehyde. Satu pelega kesakitan semula jadi, amat efektif sebagai anti-kulat dan juga mempunyai fungsi-fungsi anti-radang dan agen anti-parasit pada kulit manusia.


Ekstrak Citrus Hastrix

Citrus Hystrix mengandungi tanin, triterpenouid dan saponin. Ia digunakan dalam ubat-ubatan herba dan rawatan-rawatan tradisional, kerana buah dan terutamanya daun-daunnya, memberi khasiat untuk menggalakkan pertumbuhan kulit. Pada masa dahulu, jus Citrus hystrix hanya diguna untuk merawat kesihatan rambut dan menggalakkan pertumbuhan folikel rambut yang sihat. Kini, bagi mencapai pencapaian yang lebih baik, rambut kena dicuci dengan syampu biasa terlebih dahulu , dan selepas itu rambut dan kulit kepala hendaklah dicuci dengan ekstrak jus dari buah itu. Citrus hystrix bertindak sebagai satu pembersih semula jadi, membuang lapisan permukaan sel-sel mati yang mengandungi lebihan melanine, dan memberikan pembaharuan yang cepat untuk sel-sel baru dimana ia menganudungi melanine yang kurang. Ekstrak Cirus hystrix yang bebas radikal membantu untuk melindungi kulit daripada kerosakan radikal bebas dan menyekat pembentukan melanin (pigmen hitam). Ia mencerahkan kulit dengan membuang sel-sel kulit mati dan juga melembutkan kulit. Kulit yang lebih cerah dan licin dapat dilihat jikalau digunakan harian. Ia membantu dalam pembuangan tompok-tompok usia dan memperbaharui wajah.

UCAPKAN SELAMAT TINGGAL KEPADA KULIT DAN RAMBUT BERMASALAH!

Hasil ramuan sabun Bar ini amat mengagumkan! Bukan saja keajaiban semulajadi Liat Ghassoul (clay) yang mampu memulihkan kulit anda. Tambahan kandungan-kandungan Ekstrak Rosemary Oil, Allantoin daripada tumbuhan Comfrey ,Ekstrak Minyak Kelapa Dara, Ekstrak Cinnamon Oil dan Citrus hystrix , telah melonjakkan rumusan Saintifik dan menghebatkan kesihatan kulit untuk pemulihan dan peningkatan kualiti kulit anda.

Keistimewaan Luminescens Ghassoul Bar

Untuk Kulit


• Membersihahkan kulit tanpa menyingkirkan sebum pelindungan kulit.
• Mengawal perembesan minyak di dalam dan di luar liang kulit (bintik-bintik hitam dan jerawat).
• Melembapkan dan meyerikan kulit yang kering, matang dan kusam.

Untuk Rambut


• Menjadikan rambut lebih sihat, lembut dan berkilat.
• Menyingkirkan kelemumur dan mengurangkan masalah-masalah rambut berminyak.

Mengapa Anda Perlu Memilih Luminescens Ghassoul Bar?

Dari Gambaran keseluruhan, Luminescens Ghassoul Bar mengandungi Elemen-Elemen Kesihatan dan Kecantikan Khazana Planet yang Paling Diperlukan!


Tambahnya perbezaan dengan formula-formula Bar yang lain; Luminescent Ghassoul Bar

• Lembut dan berkesan, memberikan wajah dan kulit yang lembut.
• Tidak menjengkelkan kulit dan kulit kepala.
• Tidak akan mengeringkan kulit dan rambut.
• Sesuai untuk rambut kering dan kulit sensitif.

Luminescens Ghassoul Bar – Kejayaan Cemerlang Penyelidikan abad ke-21


• Kami dengan yakin boleh mengatakan bahawa Luminescens Ghassoul Bar adalah salah satu daripada perumusan kosmetik
  yang berkesan bagi abad ke-21.
• Merupakan pembersih kulit yang dapat memenuhi keperluan anda.
• Kami merumuskan sebuku sabun yang mengandungi banyak bahan-bahan kosmetik kepada Luminescens Ghassoul, hanya
  untuk kulit anda sahaja.

Award daripada GeoAA

Dapatkan Luminescens Ghassoul Bar Hari Ini! Online ; Cepat Dan Senang

Nature’s Wonder Soap

** Berat bersih 70 gram (Boleh digunakan selama 50-60 hari dengan mencuci muka harian seorang individu)

Cara Penggunaan :

Basahkan muka dan sapukan sabun bar dengan rata. Urut perlahan-lahan, dan biarkan ia selama 5 minut dan bilas dengan air. Sehari sekali sahaja (Ambil Gambar anda sebelum memakai sabun bar dan ambil gambar lagi 3 minggu kemudian, Lihat dan rasakan perbezaannya!)

Panduan Pembayaran :

Bagaimana Membuat Pembayaran ?


Kepada Pelanggan Malaysia:

Menggunakan Visa / Mastercard / Paypal Via ipay88 :

IPAY88: Sila ambil perhatian yang pembayaran anda akan diproses oleh Mobile88.com Sdn. Bhd. Nama Mobile88.com akan ditunjukkan dalam penyata Kad Kredit / Bank dan anda akan menerima notis emel mengenai pembayaran itu dari Mobile88.

Emel kami di naturenutrients.com@gmail.com dan kami akan menghantar invoice elektronik dimana anda boleh membayar dengan Kad Kredit.

Anda juga boleh register pembelian anda dengan klick di sini . Online with Luminescens Ghassoul Bar.

Menggunakan Mesin ATM dan Pemindahan Wang pihak ketiga


Bayar Kepada:

CIMB Account : 1263 0000 8500 58
Name : Nature Nutrients

E-mel butir-butir pembayaran anda kepada kami:

Nama :
Alamat Penghantaran :
Nombor telefon bimbit :

Butir-butir Pembayaran


Jumlah wang yang dipindahkan :
Lokasi Bank :
Tarikh pembayaran :

Butir-butiran lain


Nama Produk:
Kuantiti:

E-mel: naturenutrients.com@gmail.com

Kos Penghantaran


Penghantaran dalam Malaysia :
Kos penghantaran sebanyak RM5.00 akan dikenakan bagi pembelian yang tidak melebihi RM99.00. Jadi ia adalah tidak memadai bagi penghantaran satu kali, disebabkan itu kami menggalakkan anda untuk membeli sekurang-kurangnya lebih daripada RM99.00. Setiap pembelian yang melebihi RM99.00, tiada kos penghantaran dan ia PERCUMA.

Penghantaran Malaysia Servis:

  


Hubungi kami jikalau anda ada sebarang pertanyaan.


Nature Nutrients (001608822-w)

G-4, Block Cempaka,
Lorong Dagang 5/1B,
Taman Dagang,
68000 Ampang, Selangor. Malaysia.

Fax: 603 - 4287 3237

E-mel : naturenutrients.com@gmail.com

Untuk produk-produk lain, sila lamani Nature’s Nutrients di www.naturenutrients.com


URL : www.naturenutrients.com